Träningsmetoder

Ikväll är det dags för Patrik Kittels clinic på Flyinge. Han är för tillfället i hetluften i media. På Flyinges hemsida står det att Patrik kommer jämföra tysk och holländsk dressyrutbildning med svensk och ta fram för- och nackdelar med de olika sätten att utbilda. Det blir även utrymme för publiken att ställa frågor.


Undrar om den svenska publiken kommer bombardera honom med frågor om rollkur (hyperflexion) eller om det blir lika tyst som när Anky von Grunsven höll clinic i samband med Flyinges internationella tävlingar för två år sedan. Just då rasade rollkur- debatten på internetforum och i media, men på plats i Flyinge var publiken knäpptyst.

Jag förespråkar inte något sätt rollkur som träningsmetod. Men jag är av den bestämda uppfattningen att om man på nätet eller i andra forum kan uttrycka starka åsikter mot hyperflexion, och de som använder sig av det, så måste man också kunna stå upp för sina åsikter och våga ifrågasätta deras träningsmetoder - ansikte mot ansikte. Bara fega människor skickar anonyma hot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0