Copycat

Precis som de stora klädkedjorna, så kopierar även vissa ridsportaffärer hejdlöst. Det finns många exempel där designen kopierats från mer exklusiva märken - här är några. (Bilderna är klickbara).


Hööks vs Dyón


Horze vs Dubarry



Jacson vs Charles Owen


Det är en sak att inspireras av andras produkter, men att sno designen rakt av känns väl ärligt talat sådär. Vad säger ni, är det ok att en del ridsportaffärer kopierar mer kända märken?

Kommentarer
Postat av: sabina

jag tycker nog det är ganska okej.. jag tror de flesta människor är medvetna om att kopiorna inte är lika snygga och har samma kvalité som originalen. Har man inte en så stor plånbok så är kopiorna väldigt bra.

2009-11-24 @ 11:51:22
URL: http://sabinashastofoto.devote.se
Postat av: Birgitta

Instämmer helt med Sabina.



Och även om kvalité för det mesta lönar sig så finns det även produkter som enbart pga sitt MÄRKE är hutlöst dyra. Kan man då hitta en likvärdig kopia så why not?

2009-11-24 @ 13:25:51
URL: http://birgittashastsida.blogspot.com
Postat av: Aramis

Riktigt intressant inlägg! Har inte tänkt i de banorna förr men det är ju uppenbart att det förekommer plagiat även inom ridsporten :) Kopior är helt ok tycker jag! :)

2009-11-25 @ 12:15:59
URL: http://aramise.bloggagratis.se
Postat av: ina

Jag tycker också det är OK, tycker det är konstigt att vissa blir så otroligt upprörda över kopiorna.

Titta i vilken veckorevyn som helst så jämför de hollywoodstjärnornas klänningar med H&Ms plagiat. Men där använder man istället för kopior och orginal det lite mer positiva budget & lyx, vilket jag tycker man borde göra lite oftare även när det gäller häst&ridutrustning..

Att det finns budget/lyx versioner av saker och ting är ju bara bra, så att alla ska kunna köpa sånt som de tycker är snyggt (även om jag kan hålla med om att det dyrare oftast är snyggare, smakar det så kostar det..=

2009-11-25 @ 18:33:47
URL: http://iinah.blogg.se/
Postat av: Chris

Ang. kopior tänk då bara på Hööks som kopierar hejvilt för att försöka få folk att köpa deras produkter som allt för ofta inte alls håller bra kvalité. Nej jag köper hellre originalet (i detta fall Charles Owen hjälmarna).

2009-11-28 @ 01:33:17
Postat av: Maja

Jag tycker att det är bra, man kanske inte vill lägga 3000 :- på en hjälm som man gillar. Då kan man ist köpa en billigare variant som ser likadan, i stort sätt. :)

2011-03-21 @ 16:33:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0