Härlig höstdag

Det är sådana här dagar man lever för! Lördag och underbart väder. Hästarna står i hagarna och solar och njuter av livet. Lovely!


Clinic med Meredith Michaels-Beerbaum

Igår var jag på den utsålda clinicen med Meredith Michaels-Beerbaum i Flyinge. Det var ett jättefint arrangerat av Leksandsknäcke. Alla i publiken fick varsin goodiebag och väldigt god fika i pausen.


Meredith undervisade två grupper, en med yngre hästar och en med äldre mer rutinerade hästar. Hon red inte själv i Flyinge eftersom hon är gravid i femte månaden. Hon har trappat ner på ridningen på grund av sin graviditet och rider endast Shutterfly och Checkmate hemma.

Det var jätteintressant att höra henne berätta om sitt system som bygger på det allra mest grundläggande i all ridning. Du ska kunna bromsa, gasa och svänga höger och vänster. När detta fungerar kan du rida vilken världscupbana som helst. Så sant, och så svårt.

Meredith betonade vikten av att behålla framåtbjudning och rytm. Hästen ska själv arbeta med hindret, vara framme för skänkeln och ryttaren måste ha mjuka händer och inte "frysa fast" innan hindret. Soft hands, upprepades mer än en gång.


Team Leksands- medlemmen Magnus Gällerdahl och Marcus Hägglund red i båda grupperna. I unghästgruppen red också Ellinor Ekström och i gruppen med mer rutinerade hästarna red Petronella Andersson. Det roliga var att se att ryttarna verkligen tog åt sig av hennes instruktioner vilket gjorde att hästarna hoppade bättre och bättre.

Meredith och Shutterfly

Sömnig söndag

Har blivit en hel del sena kvällar de senaste dagarna. Idag är det återhämtning som gäller för att samla krafter till kommande vecka. Vädret ger ingen energi. Regnigt och grått, nu är hösten här på riktigt.

Imorgon är det clinic i Flyinge. Spännande!

Återhämtad

Har varit mycket avslutningsmiddagar och andra trevligheter de senaste dagarna. Känner att jag ligger efter med en massa andra saker. Det är bara att köra ner huvudet och försöka jobba ikapp.

Dagens projekt har varit att försöka få tag på en återförsäljare av en Moser Avalon. Hästen ser mer ut som en brunbjörn för tillfället.


Stressigt

Idag har jag mest suttit med skolarbete. Sista dagen på kursen imorgon innebär STRESS. Det är ju en hästblogg det här, men för tillfället är jag tvungen att prioritera lite annat.

Hästen åkte ut i grushagen klockan 7.30 imorse. Han brukar normalt stå inne en timme till så han var lite förvånad. Ikväll har jag kollat igenom muskler och lindat med magnetpaddar. Fått hem tre säckar morötter, det var populärt! Imorgon måste jag hinna in om Granngården och köpa Krafft Lusern. Börjar också bli dags att handla lite nya täcken och andra nödvändigheter.


Välkommen!

Välkommen till min hästblogg!

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0