Clinic med Meredith Michaels-Beerbaum

Igår var jag på den utsålda clinicen med Meredith Michaels-Beerbaum i Flyinge. Det var ett jättefint arrangerat av Leksandsknäcke. Alla i publiken fick varsin goodiebag och väldigt god fika i pausen.


Meredith undervisade två grupper, en med yngre hästar och en med äldre mer rutinerade hästar. Hon red inte själv i Flyinge eftersom hon är gravid i femte månaden. Hon har trappat ner på ridningen på grund av sin graviditet och rider endast Shutterfly och Checkmate hemma.

Det var jätteintressant att höra henne berätta om sitt system som bygger på det allra mest grundläggande i all ridning. Du ska kunna bromsa, gasa och svänga höger och vänster. När detta fungerar kan du rida vilken världscupbana som helst. Så sant, och så svårt.

Meredith betonade vikten av att behålla framåtbjudning och rytm. Hästen ska själv arbeta med hindret, vara framme för skänkeln och ryttaren måste ha mjuka händer och inte "frysa fast" innan hindret. Soft hands, upprepades mer än en gång.


Team Leksands- medlemmen Magnus Gällerdahl och Marcus Hägglund red i båda grupperna. I unghästgruppen red också Ellinor Ekström och i gruppen med mer rutinerade hästarna red Petronella Andersson. Det roliga var att se att ryttarna verkligen tog åt sig av hennes instruktioner vilket gjorde att hästarna hoppade bättre och bättre.

Meredith och Shutterfly

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0